NAC voldeed niet aan wens Vreven: 'We hebben met vuur gespeeld, zeker weten'

NAC voldeed niet aan wens Vreven: 'We hebben met vuur gespeeld, zeker weten'

18-05-2018 07:15
11

Stijn Vreven vindt dat NAC Breda dit seizoen met vuur heeft gespeeld. De Belgische trainer meent dat de Brabanders terug bij af waren geweest, als de club was gedegradeerd.

Zijn afscheid laat bij Vreven een wat bittere nasmaak achter. "Ik wilde graag door, als er aan een aantal zaken werd voldaan", zegt hij in Voetbal International. "Geen moeilijke dingen, over geld hebben we het bijvoorbeeld helemaal niet gehad. Maar ik wilde komend seizoen sportief wel een echte stap zetten. Niet meer enkel spelen voor behoud. Ik denk dat dit na de promotie en de handhaving had gekund. NAC denkt aan kleinere stapjes."

Vreven vindt dat zijn eisen niet onrealistisch waren. "Ik vind het jammer dat ik kennelijk niet heb bewerkstelligd dat ik kan eisen: En nu gaan we die kant op. Ik dacht dat me dat wel was gelukt." Hij benadrukt dat het hem niet zozeer om een groter budget te doen was, al wilde hij wel meer ervaring. "Achteraf kun je zeggen: eind goed, al goed. Maar we hebben wel met vuur gespeeld, zeker weten. Als we waren gedegradeerd, was de club terug bij af geweest."

Vreven denkt dat het tweede seizoen in de Eredivisie makkelijker wordt voor NAC. "De spelers zijn gewend aan het niveau en de club kan financieel meer doen. Ik weet nog dat de spelers voor die eerste wedstrijd tegen Vitesse selfies namen in Gelredome. Dan sta je al met 2-0 achter, kansloos."

Volgens Vreven komt handhaving voor een groot deel op conto van de Manchester City-huurlingen. "Zonder anderen tekort te willen doen, weet ik wel dat we zonder deze voetballers de doelstelling niet hadden gehaald. Met name Angeliño en Manu García brachten toch die extra klasse op de momenten dat het nodig was."