PSV-aanwinst: 'Er was interesse, maar in Duitsland zat basisplaats er niet in'

PSV-aanwinst: 'Er was interesse, maar in Duitsland zat basisplaats er niet in'

18-05-2018 07:29
16

Lars Unnerstall wilde zich bij VVV-Venlo in de kijker spelen van een grotere club. Dat na één seizoen in Limburg al een driejarig contract voor hem klaarlag bij PSV, had de doelman niet durven dromen.

"Dat was het plan, ja. Maar dat ik dan kan tekenen bij de landskampioen is wel heel mooi", zegt Unnerstall tegen de Limburger. "En naar VVV toe vind ik het ook heel fijn dat ik nog een seizoen in Venlo onder de lat sta. Alle drie de betrokken partijen blij, beter kan het niet. VVV hoeft niet meteen op zoek naar een nieuwe doelman en ik kan me na komend seizoen bewijzen bij PSV."

Of de 27-jarige Duitser in Eindhoven dan in aanmerking komt voor een basisplaats is nog de vraag. Het contract van Jeroen Zoet loopt in ieder geval af. "Welke doelman blijft of vertrekt is voor mij nu niet van belang", reageert Unnerstall. "Eerst speel ik nog een seizoen in Venlo. Of ik bij een transfer van Zoet of Eloy Room vervroegd naar PSV moet verkassen? Ook daar heb ik me niet mee beziggehouden. Dat is aan de clubs. Ik weet niet of er een clausule van die strekking in het verhuurcontract staat."

Dat hij in de Eredivisie blijft, maakt Unnerstall blij. "Wat dat betreft ben ik een realist. Er was interesse voor mij in binnen- en buitenland, maar ik wilde graag in Nederland blijven. In Duitsland is het aantal goede keepers zo groot dat een basisplaats er niet in had gezeten. Nu weet ik zeker dat ik weer een seizoen veel kan spelen. Daarna zien we wel verder. Ook in Eindhoven ga ik voor een basisplaats. Net als ieder andere doelman zou doen."