Gehavende Dost hakt knoop door na aanval: 'Ook dankbaar voor de steun'

Gehavende Dost hakt knoop door na aanval: 'Ook dankbaar voor de steun'

18-05-2018 07:47
20

Bas Dost wil zondag in actie komen in de Portugese bekerfinale tegen Aves. De 28-jarige spits van Sporting Portugal raakte dinsdag gewond nadat hij werd aangevallen door hooligans van zijn eigen club. Hij twijfelde daarna of hij nog wel wilde spelen.

Bij monde van zijn management heeft Dost nu aangegeven beschikbaar te zijn voor de eindstrijd, meldt de NOS. Dost liet eerder weten geshockeerd te zijn vanwege het geweld. "Maar ik ben ook dankbaar voor de steun die ik heb gekregen van de ware Sporting-fans", zegt hij op de clubsite. "Ik ben trots op de manier waarop mijn team met deze situatie is omgegaan. We gaan hier samen doorheen."

Dinsdag werd de selectie van Sporting op het eigen trainingscomplex aangevallen door tientallen hooligans. Kort daarna kwamen bij het stadion supporters van Sporting samen die hun steun betuigden aan Dost. Zij scandeerden de naam van de spits, die bij de schermutselingen een hoofdwond had opgelopen, en er was ook een Nederlandse vlag te zien.

Sporting Lissabon verspeelde op de laatste speeldag van de competitie de tweede plaats, waardoor de club volgend seizoen niet acteert in de Champions League. Wel mag de club instromen in de derde voorronde van de Europa League. Als Dost en zijn teamgenoten de beker winnen zijn ze verzekerd van de groepsfase van dat toernooi.