Ajax laat verdediger transfervrij gaan: 'Mijn droom is Real, ik denk dat het kan'

Ajax laat verdediger transfervrij gaan: 'Mijn droom is Real, ik denk dat het kan'

18-05-2018 09:46
93

Terry Lartey Sanniez vertrekt deze zomer transfervrij bij Ajax. De 21-jarige verdediger kreeg naamsbekendheid door zijn optredens in de UEFA Youth League, maar zakte daarna wat weg. Dat wijt hij zelf aan een afgeketste transfer en de situatie van Abdelhak Nouri.

"De eerste weken van dit seizoen was ik afwezig. Ik had veel moeite. Ze zeiden vaak dat je het gebeuren om Appie vergat als je ging voetballen, maar bij mij was dat niet zo. Juist als ik op het veld stond, dacht ik eraan", vertelt Lartey Sanniez aan Ajax Showtime. "Appie is als een broertje voor mij en ik was veel bij zijn familie en broer."

In de loop van het seizoen pakte de vleugelverdediger van Jong Ajax de draad op. Hij hoopt nu een mooie stap te maken. "Er zijn wat gesprekken met clubs. Of er iets concreets op tafel ligt, is nog onbekend. Wel weet ik zeker dat ik naar de Eredivisie of Belgische Jupiler Pro League wil. Ik wil dat medespelers denken: dit is een versterking. Mij is vaker door teamgenoten verteld dat ze het prettig vonden als ik achter hen stond. Dat werd uitgesproken door Appie en Frenkie de Jong. Dat deed wat met mij en daar wil ik bij een volgende club weer voor zorgen."

"In de Eredivisie of Jupiler Pro League komen is mijn plan, om twee, drie jaar mijn uiterste best te doen, te schitteren en een vervolgstap te maken naar bijvoorbeeld Engeland", vervolgt Lartey Sanniez. "Mijn droom is nog steeds Real Madrid. Ik denk dat het kan en we zullen het gaan zien. Ik heb nog steeds vertrouwen in mijzelf, ben kritisch en weet dat ik nog alles moet en kan verbeteren. Waar me dat uiteindelijk brengt, zien we dan wel."