'Als hij geen zin heeft, doet hij geen flikker. Loopt erbij alsof hij de man is'

'Als hij geen zin heeft, doet hij geen flikker. Loopt erbij alsof hij de man is'

Gepubliceerd: vrijdag 18 mei 2018 om 14:57vr 18-05-2018 om 14:57

Jan van Dijk hekelt de mentaliteit van Juninho Bacuna. Mister FC Groningen vindt de middenvelder 'een prima speler', maar is ook van mening dat de middenvelder op mentaal vlak nog wat stappen moet maken.

Groningen-watcher Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden vindt Tom van de Looi, Ludovit Reis en Ritsu Doan wél een goede mentaliteit hebben. Van Dijk reageert in dezelfde krant. "Maar wat daarnaast loopt dan? Bacuna. Dat vind ik een prima speler, maar hij heeft een mentaliteit van Jan Kut."

"Ik heb hem een paar keer geanalyseerd. Als hij geen zin heeft, doet hij geen flikker, maar hij loopt erbij alsof hij de man is. Mentaliteit is omgaan met omstandigheden, omgaan met teleurstellingen. Als wij tegen elkaar zouden spelen en we raken allebei geen bal, dan is degene die daar het eerst overheen kan stappen de man met de beste mentaliteit. Bacuna kan dat niet."

Voormalig Groningen-speler Joop Gall weet waar dat door komt. "Twee woorden. Intrinsieke motivatie. De absolute wil om maximaal te gaan. Die mis ik vandaag de dag. Niet bij iedereen, maar wel bij het gros."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws