Ajax deelt drie contracten uit: 'Het is toch heel bijzonder om hier te tekenen?!'

Ajax deelt drie contracten uit: 'Het is toch heel bijzonder om hier te tekenen?!'

18-05-2018 17:55
25

Ajax heeft aan drie jeugdspelers een eerste profcontract uitgedeeld. Neraysho Kasanwirjo, Enric Llansana Beuse en Sontje Hansen liggen tot medio 2021 vast in Amsterdam. Het drietal speelt al vijf jaar in de jeugdopleiding van Ajax.

Kasanwirjo speelt dit seizoen meestal bij Ajax O16 en is op meerdere posities in de verdediging inzetbaar. "Op het moment dat ik mijn handtekening zette besefte ik me pas echt dat dit echt een uniek moment is. Het betekent dat ik goed op weg ben met wat ik wil bereiken. Ik wil komend seizoen zo veel mogelijk van mezelf laten zien en misschien dat ik zelfs een stap omhoog kan zetten. Ambitieus? Ja, dat ben ik zeker. Ik wil presteren", laat hij weten op de clubsite.

Controlerende middenvelder Llansana kwam dit seizoen voor Ajax O17 uit. "Super gelukkig ben ik hiermee. Ik kon er ook bijna niet van slapen vannacht. Het is toch heel bijzonder om een contract te tekenen bij Ajax?! Dit moment maakt mijn zomer weer helemaal goed. Het begon namelijk niet heel lekker: Ik was geselecteerd voor het EK, maar precies de dag ervoor scheurde ik tijdens een wedstrijd tegen FC Groningen de buitenband van mijn knie", vertelt hij.

Hansen is een rechtsbenige aanvaller die ook in Ajax O17 speelt. "Ik heb hier altijd al van gedroomd. Zelf ben ik een echte Ajax-fan, net als mijn moeder. Voor de hele familie is dit een bijzondere dag. Wat ik wil laten zien komend seizoen? Mooi voetbal en ik hoop een basisplaats te veroveren. En ja, Ajax O19 kampioen maken natuurlijk."