Gepasseerde Ayoub 'zeer teleurgesteld': 'Daarna even bij mama uithuilen'

Gepasseerde Ayoub 'zeer teleurgesteld': 'Daarna even bij mama uithuilen'

18-05-2018 18:50
27

Naast Zakaria Labyad ontdekte ook Yassin Ayoub tot zijn teleurstelling dat hij niet is opgenomen in de WK-selectie van Marokko. De middenvelder had stiekem wel op deelname aan het eindtoernooi in Rusland gerekend.

"Het mag niet zo zijn. Ik denk niet dat hij (bondscoach Hervé Renard, red.) ons is vergeten. Hij maakt een keuze en dat moet je respecteren", zegt Ayoub in gesprek met de NOS. Ook zijn FC Utrecht-ploeggenoot Labyad moest een bittere pil slikken.

"Ik wilde heel graag mee", vervolgt de middenvelder, die de overstapt maakt naar Feyenoord. "Je bent een heel seizoen bezig om hard te werken en goede dingen te laten zien. Zowel voor de club als individueel. Dan zou dit echt een kers op de taart zijn. We hebben allebei onze transfer naar een mooie club. Dan was dit een mooie afsluiting geweest, om naar zo'n groot toernooi te gaan."

De teleurstelling is groot, erkent Ayoub. "Ik viel wel stil. Ik ben niet gebeld, maar kreeg de lijst door. Ik zag mijn naam niet en keek wel een beetje verbaasd. Ik ben zeer teleurgesteld. Maar ja, het is voetbal. Teleurstellingen moet je kunnen verwerken, je moet doorgaan. Morgen wacht een heel belangrijke wedstrijd. Ik kan daarna wel gaan uithuilen bij mama."