Koeman verrast: 'Ik dacht: ben Koeman, aardig balletje getrapt en trainer geweest'

Koeman verrast: 'Ik dacht: ben Koeman, aardig balletje getrapt en trainer geweest'

18-05-2018 19:10
39

Ronald Koeman is verrast door de impact van het bondscoachschap. Dat vertelt hij in gesprek met Harry Vermeegen voor Recht uit Rotterdam.

"Het heeft veel meer impact dan trainer van een club", vertelt Koeman. "Dat had ik niet verwacht. Ik dacht: ik ben Ronald Koeman, ik heb een aardige bal kunnen trappen en ben trainer geweest. Maar het bondscoach zijn heeft meer impact bij iedereen. Iedereen wil met de bondscoach op de foto. Dat had ik niet allemaal zo verwacht."

Koeman heeft voor vier jaar getekend bij de KNVB. "Ik wil echt minimaal vier jaar dit doen en zorgen dat we als Nederland zijnde weer op een groot toernooi aanwezig zijn. Daar heb ik alle vertrouwen in. Nog steeds vind ik dat we ons ook voor dit WK hadden moeten plaatsen. We hebben niet de allerbeste topspelers meer, maar dat wil niet zeggen dat je geen goed elftal kunt krijgen."

Koeman ziet de toekomst bovendien met vertrouwen tegemoet. "Er zijn een aantal jongens gestopt die van meerwaarde waren, maar er komen ook een aantal jonge jongens aan. Als de ontwikkeling zich doorzet, krijg je echt wel weer goede spelers."