Gefrustreerde Van der Vaart: 'Ze hebben de ploeg nooit om mij heen gebouwd'

Gefrustreerde Van der Vaart: 'Ze hebben de ploeg nooit om mij heen gebouwd'

Gepubliceerd: zondag 20 mei 2018 om 07:18zo 20-05-2018 om 07:18

Rafael van der Vaart is teleurgesteld over zijn twee seizoenen bij het Deense FC Midtjylland. De 109-voudig Oranje-international heeft naar zijn smaak niet genoeg kansen gekregen om zichzelf te bewijzen.

De 35-jarige linkspoot streek in de zomer van 2016 met een conditionele achterstand neer in Denemarken en kwam sindsdien tot zeventien competitiewedstrijden: dit seizoen slaat de teller op slechts twee korte invalbeurten van in totaal zeven minuten. "Ik heb eigenlijk nooit echt een eerlijke kans gehad", vertelt Van der Vaart aan Herning Folkeblad, geciteerd door Ajax Showtime. "Ik heb er altijd alles aan gedaan om mezelf in het elftal te spelen. Maar als je telkens slechts tien minuten of nog minder krijgt, heb je niet de kans om je te bewijzen."

Volgens Van der Vaart hadden de Denen vooraf moeten weten waar ze aan begonnen. "Ze hadden moeten denken: we hebben Rafael en we weten wat hij wil en kan. Laten we de ploeg om hem heen bouwen. Maar dat gebeurde nooit."

De spelmaker gaat deze zomer transfervrij vertrekken bij Midtjylland. Waar hij zijn carrière voort gaat zetten, is vooralsnog onduidelijk.

Poll

Gaat Van der Vaart zijn carrière nog ergens nieuw leven inblazen?

(3435 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws