De Graafschap knokt zich voorbij Almere City en keert terug in Eredivisie

20-05-2018 18:38
109

Na een afwezigheid van twee jaar keert De Graafschap terug in de Eredivisie. In de finale van de play-offs voor promotie wonnen De Superboeren zondagmiddag met 2-1 van Almere City. Die zege was voldoende na de 1-1 tijdens de heenwedstrijd van eerder deze week.

Almere, dat Roda JC in de halve finales van de play-offs naar de Jupiler League stuurde, begon sterk op De Vijverberg. Bij thuisploeg De Graafschap draaide het niet. De 0-1 in de 36e minuut was dan ook verdiend. Silvester van der Water stuurde een paar spelers het bos in en dwong doelman Filip Bednarek tot een redding. De rebound was prooi voor Jerge Hoefdraad.

De gelijkmaker van de ploeg van trainer Henk de Jong viel op een cruciaal moment. In de blessuretijd van de eerste helft schoot aanvaller Tarik Tissoudali raak. Na de pauze werd de thuisclub sterker. Het dominante spel van De Graafschap werd beloond met de 2-1: na een vrije trap van Darryl van Mieghem op de paal schoot Fabian Serrarens de rebound binnen.

De slotfase stond bol van de spanning. Almere City drong aan, maar slaagde er niet echt in om een vuist te maken en grote kansen te creëren. In de absolute slotfase werd er nog wel een bal van de lijn gehaald door Robert Klaassen. De Graafschap is na Fortuna Sittard en FC Emmen die derde ploeg die promotie naar de Eredivisie heeft afgedwongen.