Feest in Amsterdam: Ajax-vrouwen schudden FC Twente van zich af en pakken titel

21-05-2018 16:54
78

De vrouwen van Ajax hebben zich voor het tweede jaar op rij gekroond tot landskampioen van Nederland. De Amsterdamse dames wonnen op Tweede Pinksterdag bij FC Twente en schudden zo de laatste concurrent van zich af.

Ajax begon de voorlaatste speelronde met een voorsprong van twee punten op FC Twente. Ellen Jansen brak namens de thuisploeg de ban in Hengelo door FC Twente na ruim een kwartier op voorsprong te zetten. Na een gelijkopgaande eerste helft met kansen komen over en weer wist Ajax vlak voor rust de zaken gelijk te trekken. Marjolijn van den Bighelaar dook vrij op voor doelvrouw Nicky Evrard en schoof koeltjes de gelijkmaker binnen.

Vrijwel direct na rust sloeg Ajax voor een tweede keer toe. Desiree van Lunteren werd de diepte in gestuurd en lifftte de bal over Evrard heen: 1-2. FC Twente moest vervolgens gaan stormen, maar wist in een meeslepende tweede helft geen grote kansen meer te creëren. Ajax moest nog vijf minuten blessuretijd doorstaan, maar kon na de wedstrijd feestvieren.

Ajax pakt zo het derde officiële kampioenschap van dit seizoen, na de Jupiler League-titel van Jong Ajax en het eDivisie-kampioenschap van Dani Hagebeuk. Op 2 juni kunnen de Amsterdamse dames zelfs de dubbel pakken: PSV is dan de tegenstander in de KNVB Beker-finale.