Arsenal maakt melding van nieuw tijdperk en presenteert opvolger Wenger

Arsenal maakt melding van nieuw tijdperk en presenteert opvolger Wenger

23-05-2018 10:35
33

Unai Emery is de nieuwe manager van Arsenal. De Premier League-club bevestigt dinsdag dat de Spanjaard de opvolger is van Arsène Wenger. Hij komt over van Paris Saint-Germain, waar hij moest vertrekken.

De 46-jarige Emery moet van Arsenal weer een serieuze titelkandidaat maken in Engeland, iets waar Wenger de afgelopen seizoenen maar niet in slaagde. Met name het transferbeleid van de Fransman kon op weinig steun rekenen, waardoor hij na 22 jaar vertrok uit Londen.

Emery was de afgelopen twee seizoenen trainer van Paris Saint-Germain. Die club besloot hem echter geen nieuw contract aan te bieden, ondanks het winnen van de Ligue 1, de Coupe de France, de Coupe de la Ligue en de Franse Super Cup het afgelopen seizoen. Het belangrijkste doel, succes in de Champions League, bleef uit.

Bij Arsenal leek oud-speler en Manchester City-assistent Mikel Arteta lang de belangrijkste kandidaat om Wenger op te volgen, maar uiteindelijk is de keuze dus op Emery gevallen. De tacticus stond eerder aan het roer bij Almería, Valencia, Spartak Moskou en Sevilla. Met die laatste club won hij drie jaar op rij de Europa League.