FC Utrecht doet wéér zaken in Duitsland en legt Dortmund-aanvaller vast

FC Utrecht doet wéér zaken in Duitsland en legt Dortmund-aanvaller vast

23-05-2018 14:16
51

FC Utrecht heeft zich versterkt met Jonas Arweiler. De Duitse aanvaller komt over van Borussia Dortmund. Arweiler (21) signeerde woensdag een tweejarig contract in stadion Galgenwaard. In eerste instantie sluit het talent aan bij Jong FC Utrecht. 

"Voor de beloftenselectie zien we Jonas als een directe versterking", laat directeur voetbalzaken Jordy Zuidam weten op de website van de club. "Jonas kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten. Hij combineert zijn sterke fysiek met voetballend vermogen en heeft daarbij een goed linkerbeen. Er zit, zoals ze dat dan zeggen, een goede kop op."

"Jonas heeft het afgelopen jaar vanwege een blessure wat minder wedstrijden gespeeld dan hij had gehoopt, maar is inmiddels weer helemaal fit en er alles aan gelegen te slagen als voetballer. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij met zijn kwaliteiten en potentie het eerste elftal van FC Utrecht kan halen."

Afgelopen week haalde Utrecht met linksback Leon Guwara (Werder Bremen) ook al een Duitse versterking in huis. De nummer vijf van de Eredivisie beschikte met Rico Strieder en Lukas Görtler al over twee andere Duitsers.