Ten Cate zet punt achter rijke carrière: Mijn carrière is klaar, ik ga naar huis

Ten Cate zet punt achter rijke carrière: "Mijn carrière is klaar, ik ga naar huis"

Gepubliceerd: woensdag 23 mei 2018 om 19:15wo 23-05-2018 om 19:15

Henk ten Cate gaat met pensioen. Dat heeft de 63-jarige Nederlander aangekondigd in een interview met 360Sports. Onlangs vertrok Ten Cate bij Al Jazira.

Ten Cate stond dertig maanden aan het roer in Abu Dhabi en vierde er grote succcessen. De klus bij Al Jazira, zijn zestiende, was zijn laatste kunstje. "Zeg nooit nooit, maar hoe ik er nu tegenaan kijk was Al Jazira mijn laatste club. Ik heb 47 jaar rondgelopen in het voetbal. Het is mooi geweest", aldus de Amsterdammer.

Na zijn vertrek van Al Jazira kreeg Ten Cate nog een belletje van Al Ahly, de grootste club van Egypte. De vraag: of hij de ontslagen Hossam El Badry wilde opvolgen. "Nee, daar heb ik geen belangstelling voor", zegt hij. "Mijn carrière is klaar, ik ga naar huis. Ik heb heel lang in het buitenland gezet en heb nu behoefte aan rust."

"Mijn moeder leeft nog steeds. Ondanks haar 84-jarige leeftijd is ze gezond. De laatste maanden dacht ik: hoelang zal ik haar nog hebben. Zulke gedachten hebben bijgedragen aan mijn beslissing om te stoppen. Het was een moeilijk besluit. Het is nog steeds moeilijk."

"Ik houd nog steeds van het spelletje", aldus Ten Cate. "Het enige speelgoed dat ik tot mijn veertiende was de bal, totdat ik meisjes ontdekte. Ik kan terugkijken op een heel mooie carrière, met ups en downs. Maar meer ups dan downs. Ajax? Dat was een moeilijke club om te werken. Alle ogen zijn op je gericht in Nederland."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Al Jazira Club

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws