Update: Iniesta rondt Japanse deal af en is officieel teamgenoot van Havenaar

Update: Iniesta rondt Japanse deal af en is officieel teamgenoot van Havenaar

24-05-2018 10:06
46

Andrés Iniesta is eruit met een nieuwe club. De 34-jarige Spanjaard heeft zijn jawoord gegeven aan Vissel Kobe en stapte woensdagavond op het vliegtuig naar Japan.

Iniesta nam zondagavond groots afscheid van FC Barcelona, de club die hij zijn hele voetballeven diende. Bij zijn vertrek deed hij de belofte dat zijn nieuwe club snel bekend zou worden. En die belofte komt Iniesta na: hij maakt woensdagavond bekend op het vliegtuig naar Japan te zitten. Vissel Kobe wordt zijn nieuwe club.

'Op weg naar mijn nieuwe thuis met mijn vriend Hiroshi Mikitani', laat Iniesta weten via social media. Mikitani is voorzitter van Vissel Kobe en directeur bij Rakuten. Het Japanse bedrijf is één van Barcelona's shirtsponsors. Op die manier kenden Iniesta en Mikitani elkaar al langer.

Iniesta was aanvankelijk op weg naar het Chinese Chongqing Lifan, maar die deal ketste af. Vissel Kobe diende zich vervolgens aan als alternatief. Iniesta krijgt in Japan de mogelijkheid om zijn eigen wijnmerk uit te rollen. Bij Vissel Kobe spelen twee bekende namen: Lukas Podolski en niemand minder dan Mike Havenaar.

Update 10.06: Andrés Iniesta maakt definitief de overstap naar Vissel Kobe. De Japanse club heeft de komst van het FC Barcelona-icoon donderdagochtend bevestigd. Bij Vissel Kobe gaat Iniesta (34) het shirt met rugnummer 8 dragen en wordt hij ploeggenoot van Lukas Podolski en Mike Havenaar. Hij nam afgelopen weekend na 22 jaar afscheid van Barcelona.

No Poll