België in rep en roer door WK-selectie: Wij, de spelers, begrijpen het niet

België in rep en roer door WK-selectie: "Wij, de spelers, begrijpen het niet"

23-05-2018 22:24
44

In België wordt men ongeloof gereageerd op het besluit van bondscoach Roberto Martinez om Radja Nainggolan buiten de WK-selectie van de Rode Duivels te laten. Ook binnen de spelersgroep klinkt er kritiek.

Marouane Fellaini lijkt niet achter de keuze van Martinez te staan. "Heel wat spelers zijn ontgoocheld, net als het Belgische publiek. De coach zal zijn redenen hebben. Wij, de spelers, begrijpen het ook niet, omwille van Radja's kwaliteiten", zegt de middenvelder van Manchester United tegen VTM Nieuws. "Het is zeer jammer voor Radja, maar Martinez is de baas en we moeten zijn keuze respecteren."

Ook Toby Alderweireld is negatief verrast. De verdediger van Tottenham Hotspur steunt Nainggolan in gesprek met Sporza. "Ik heb hem een persoonlijk bericht gestuurd. Radja is een vriend. We moeten de beslissing van de coach accepteren. We speelden samen bij de jeugd. Natuurlijk praat je erover in de groep, maar het is de beslissing van de coach. En die accepteren we. Het is wel heel jammer en we voelen met het mee. Meer kunnen we niet doen."