Bosz: 'Hij is na die finale bij mij thuis geweest, maar kon niets betekenen'

Bosz: 'Hij is na die finale bij mij thuis geweest, maar kon niets betekenen'

24-05-2018 07:32
28

Peter Bosz had kort na de kansloos verloren Europa League-finale van Ajax tegen Manchester United een gesprek met algemeen directeur Edwin van der Sar. Het was een moeizaam gesprek, erkent de trainer tegen de NOS.

"Bij Edwin van der Sar was al heel lang bekend hoe ik erover dacht", blikt Bosz terug. "Dat heb ik voor de winterstop, in de winterstop en na de winterstop bij hem aangegeven. Hij is na die Europa Cup-finale nog bij mij thuis geweest om daarover te spreken. Maar uiteindelijk gaf hij aan dat hij niets voor mij kon betekenen."

De relatie tussen Bosz en zijn vaste assistent Hendrie Krüzen enerzijds en de andere assistenten Dennis Bergkamp, assistent-coach Hennie Spijkerman, keeperstrainer Carlo L'Ami en conditietrainer Björn Rekelhof had al het hele seizoen het karakter van een verstandshuwelijk. Bosz wilde verder bij Ajax, maar dan wel met een andere invulling van de technische staf.

Dat leidde tot een aantal vruchteloze gesprekken tussen Bosz en Van der Sar, waarvan de laatste kort na de verloren Europa League-finale. Niet lang daarna tekende Bosz een contract bij Borussia Dortmund.

"Die belangstelling van Dortmund kwam pas aan het rollen nadat mij duidelijk was geworden dat er niets zou veranderen in mijn staf. Dortmund heeft geen enkele rol gespeeld bij mijn beslissing. Ik was sowieso gestopt."

No Poll