Eredivisie levert fors in: slechte vooruitzichten, Roda JC noteert grootste min

Eredivisie levert fors in: slechte vooruitzichten, Roda JC noteert grootste min

24-05-2018 10:50
68

Het aantal stadionbezoeken in de Eredivisie blijft achteruit hollen. Dat melden Voetbal International en De Telegraaf. Afgelopen seizoen zaten 5,7 miljoen toeschouwers op de tribune.

Dat is een lichte daling ten opzichte van 2017 (5,8 miljoen) en 2016 (5,9 miljoen), meldt VI. De grootste verliezer is Roda JC met een daling van negen procent. Ook sc Heerenveen (-6 procent), Heracles Almelo (-5 procent) en FC Groningen (-5 procent) leveren fors in. Met een toename van vier procent noteerde FC Utrecht de grootste plus.

Het kan niet anders dan dat de Eredivisie volgend seizoen weer minder toeschouwers trekt. FC Twente, Sparta en Roda JC zijn gedegradeerd en promovendi Fortuna Sittard, De Graafschap en FC Emmen hebben een kleiner stadion. Dat zorgt voor een verschil van 27.000 plekken per speelronde. Zelfs als Fortuna, De Graafschap en Emmen al hun thuiswedstrijden voor een uitverkocht spelen, levert de Eredivisie bijna 240.000 toeschouwers in ten opzichte van dit seizoen, schrijft De Telegraaf.