Update: Willem II maakt komst van 'ervaren' Spanjaard officieel: drie seizoenen

Update: Willem II maakt komst van 'ervaren' Spanjaard officieel: drie seizoenen

24-05-2018 15:37
20

Willem ll gaat zich versterken met de Spanjaard Pol Llonch Puyaltó. De 25-jarige middenvelder komt transfervrij over van het Poolse Wisla Krakow en tekent spoedig een contract in Tilburg.

Dat meldt het Brabants Dagblad. Llonch is de tweede zomeraanwinst van Willem ll. Eerder nam de club al Driess Sadikki over van Fortuna Sittard. Llonch is een middenvelder, maar kan ook uit de voeten als rechtsbuiten. De Spanjaard speelde anderhalf seizoen voor Wisla Krakow en maakt transfervrij de overstap naar Willem ll. Llonch is volgens het Brabants Dagblad al medisch gekeurd. 

Wedden

Meer odds

Llonch heeft bij diverse Spaanse clubs rondgelopen, maar zijn debuut in de Primera Division nooit gemaakt. De middenvelder stond onder contract bij L'Hospitalet, Granada (Segunda B), Girona en Espanyol. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen mocht Llonch wel meetrainen met het eerste elftal van Espanyol.

Bij het tweede elftal van Granada maakte hij dusdanig veel indruk dat hij een transfer naar Wisla Krakow verdiende. In Polen speelde hij 41 competitiewedstrijden op het hoogste niveau.

Update 15.37: Willem II heeft beet. Pol Llonch heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract. Hij is na Dries Saddiki de tweede versterking in Tilburg deze zomer. "We willen de voorbereiding op het seizoen met een zo compleet mogelijke groep beginnen. We zijn dan ook blij dat we Pol, een ervaren speler, nu al en voor meerdere jaren hebben vastgelegd", reageert technisch directeur Joris Mathijsen op de clubsite.