Ex-NEC-preses mobiliseert netwerk: 'Kijk wat die charlatan heeft achtergelaten'

Ex-NEC-preses mobiliseert netwerk: 'Kijk wat die charlatan heeft achtergelaten'

24-05-2018 22:14
39

Voormalig voorzitter Hans van Delft leidde NEC begin deze eeuw naar een nieuw stadion en ongekende hoogtes. Hij zag de teloorgang daarna met lede ogen aan, maar heeft inmiddels weer vertrouwen in de toekomst.

Vooral de voormalig algemeen directeur Bert van Ingen moet het ontgelden. "Kijk eens naar het aantal algemene directeuren, technisch directeuren, naar de trainers en de puinhopen die die charlatan achter heeft gelaten", vertelt Van Delft aan Voetbal International. Hij activeerde onlangs na het mislopen van promotie zijn oude netwerk, waarna onder meer coach Pepijn Lijnders werd ontslagen.

Van Delft heeft vertrouwen in technisch commissaris Leen Looijen, die onlangs met Darije Kalezic op de tribune werd gezien. De Bosniër is een belangrijke kandidaat om Lijnders op te volgen. Ook de namen van Jurgen Streppel en Jack de Gier vallen in De Goffert, weet VI. Bovendien is suikeroom Marcel Boekhoorn nauw betrokken bij de plannen voor het nieuwe seizoen. "Dit is misschien wel het beste dat NEC kon gebeuren", stelt Van Delft. "Tot vorige week was ik echt bang dat we Fortuna Sittard achterna zouden gaan. Jarenlang strijden om je bestaan in de kelder. Ik heb er voor het eerst sinds tien jaar weer echt vertrouwen in."

Komend seizoen wacht een strijd met FC Twente en Roda JC, maar daar loopt Van Delft niet voor weg. "Het zou moeilijk worden als er hier niet wordt geïnvesteerd. Laten we eerst maar eens kijken hoe het met die Rus uit Dubai van Roda JC gaat (Aleksei Korotaev, red.) en hoe de gemeente Enschede met de degradatie omgaat. Ik denk dat de problemen bij ons wel meevallen in vergelijking met die van onze concurrenten. Daarbij gaat het vanaf nu bij NEC weer over voetbal."

No Poll