'Ik bedoel het niet arrogant, maar Kuyt en Van Persie werden anders ontvangen'

'Ik bedoel het niet arrogant, maar Kuyt en Van Persie werden anders ontvangen'

Gepubliceerd: donderdag 24 mei 2018 om 22:34do 24-05-2018 om 22:34

Sanharib Malki wilde afgelopen winter dolgraag terugkeren bij Roda JC, maar de Limburgers wilden niet met hem in zee. Dat doet de 34-jarige spits pijn. Hij denkt dat hij van waarde had kunnen zijn in de strijd tegen degradatie.

Malki maakte tussen 2011 en 2013 furore bij Roda. Een hereniging leek dit seizoen nabij, maar de Syriër wist trainer Robert Molenaar niet te overtuigen. "De trainer liet na mijn eerste training bij de Limburgse tv al merken dat hij niet echt op mij zat te wachten, en dat gevoel is bij mij nooit meer verdwenen", zegt Malki tegen Voetbal International.

"Eerst miste ik ritme, daarna hoorde ik bij alle testen tot de beteren van de selectie. Ik heb zelfs foto's gemaakt van de meetapparatuur. Supporters wilden me terug, de andere spelers ook, maar de trainer niet", vertelt Malki. "Ik paste niet in zijn systeem. Volgens mij moet je een systeem aanpassen aan je spelers, niet andersom. Ik wilde zó graag, was niet uit op geld, hoefde geen basisplaats. De club en de jongens helpen, dat was mijn doel. Het mocht niet zo zijn, en dat doet pijn."

"Ik bedoel het niet arrogant, maar Dirk Kuyt en Robin van Persie werden bij Feyenoord anders ontvangen", vervolgt de spits. "Ik ben niet meer zo snel als zes jaar geleden, maar mijn neusje voor de goal zit er nog. Roda had dat heel goed kunnen gebruiken...", besluit hij verwijzend naar de degradatie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws