Berichtje Overmars voor 'kritische analist': 'Hij had het goed gezien met Neres'

Berichtje Overmars voor 'kritische analist': 'Hij had het goed gezien met Neres'

26-05-2018 08:41
62

Ronald de Boer denkt dat zijn werk als analist makkelijker is geworden sinds het vertrek van Frank de Boer bij Ajax. Ook van directeur spelersbeleid Marc Overmars van de Amsterdammers krijgt hij echter wel eens een berichtje.

"Het blijft natuurlijk je broer, dus het was weleens lastig als het slecht of saai was. Ik probeer altijd objectief te kijken en als het slecht is, dan zeg ik dat", zegt De Boer in Het Parool. "Maar ik heb natuurlijk wel een Ajaxhart. Het mooie van Frank is dat hij behoorlijk objectief kan analyseren. Vaak kwamen we dan wel op hetzelfde beeld uit."

Ook op Overmars is de voormalig middenvelder wel eens kritisch. "We hebben een goede band en bovendien levert Marc uitstekend werk bij Ajax. Ik vind alleen dat hij het communicatief wel iets beter kan doen. Dat weet hij zelf ook wel, denk ik. Marc heeft zeker kwaliteiten. In het begin kon ik niet zien waarom er voor David Neres iets van 13 miljoen was betaald. Dat zei ik ook bij FOX Sports. Uiteindelijk werd Neres een van de smaakmakers en kreeg ik een berichtje van Marc dat hij het toch goed had gezien. Dat is leuk. Iedereen mag natuurlijk zijn mening hebben."

De Boer noemt het analistenvak 'op zich een makkelijke baan'. "Het moeilijke is dat het soms gaat over jongens waar ik mee heb gevoetbald. Gio en Philip zijn topgasten, met Erik ten Hag heb ik ook gevoetbald. Is een wereldgozer. Het mooiste is natuurlijk als je geen agenda hebt en totaal onafhankelijk kunt praten, maar ik ben een sociaal mens en heb veel contacten in de voetballerij. Dat moet je soms even afsluiten."