PEC Zwolle verrast met derde zomeraanwinst: Geen onbekende voor ons

PEC Zwolle verrast met derde zomeraanwinst: "Geen onbekende voor ons"

26-05-2018 11:43
46

PEC Zwolle heeft Darryl Lachman gepresenteerd als derde zomeraanwinst. De 28-jarige verdediger komt transfervrij over van Willem ll. Lachman tekent in Zwolle een contract voor twee jaar.

Lachman speelde de afgelopen twee seizoenen bij Willem ll, waar zijn contract afloopt en hij transfervrij vertrekt. Lachman is geen onbekende voor PEC. De verdediger speelde van 2011 tot 2014 al voor de club uit Zwolle. PEC verkocht hem aan FC Twente, waar hij weinig potten wist te breken. Lachman werd door Sheffield Wednesday verhuurd aan SC Cambuur, waarna hij in 2016 neerstreek in Tilburg. Daar was hij basisspeler.

Wedden

Meer odds

"Dit voelt als thuiskomen", reageert Lachman. "In Zwolle is mijn dochter geboren en ook op sportief vlak heb ik er mooi herinneringen liggen. Na PEC Zwolle - Willem II eind vorig seizoen grapte ik nog met assistent-trainer Gert Peter de Gunst dat ik transfervrij zou zijn. Dat de club nu bij mij is uitgekomen is extra mooi."

Technisch directeur Gerard Nijkamp vertelt waarom Lachman is vastgelegd. "Darryl is natuurlijk geen onbekende voor ons. In zijn vorige periode in Zwolle was hij een vaste waarde in de achterhoede. De afgelopen jaren heeft hij de nodige clubs gehad. Bij Willem II heeft hij zijn carrière echter weer nieuw leven ingeblazen. Ik ben blij dat Darryl straks weer in het blauw met wit zal zijn te bewonderen." PEC haalde eerder al Zian Flemming op bij Ajax en Gustavo Hamer bij Feyenoord.