Verbazing om reactie van Van Dijk, Wijnaldum en co.: Hoe moeilijk kan het zijn?

Verbazing om reactie van Van Dijk, Wijnaldum en co.: "Hoe moeilijk kan het zijn?"

27-05-2018 11:25
107

De spelers van Liverpool, waaronder Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, hebben geen goede beurt gemaakt bij analyticus Mark Lawrenson. Hem viel op dat niemand de ontroostbare Loris Karius opzocht na het laatste fluitsignaal.

Karius zat minutenlang op het veld, zonder dat hij steun kreeg van ploeggenoten. Uiteindelijk sloeg een aantal spelers van Real Madrid en een lid van de Liverpool-staf een arm om de schouder van de blunderende keeper. "Karius heeft een verschrikkelijke nacht gehad. Het was misschien nog wel erger om hem na het laatste fluitsignaal helemaal in z'n eentje te zien zitten in het strafschopgebied", aldus Lawrenson bij de BBC.

De Britse analist kijkt ervan op dat spelers als Van Dijk en Wijnaldum niet de moeite deden om Karius te troosten. "Ik weet uit ervaring dat je na een nederlaag in een grote wedstrijd een paar minuten nodig hebt om alles weer op een rijtje te krijgen. Maar dat zijn ook de momenten om steun te krijgen van je kameraden. Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon even naar Karius toe te lopen, een arm om zijn schouder te leggen en hem een dikke knuffel te geven - zelfs als je even niet weet wat je moet zeggen?"