Basacikoglu op weg naar Feyenoord-uitgang: Het liefst ga ik naar het buitenland

Basacikoglu op weg naar Feyenoord-uitgang: "Het liefst ga ik naar het buitenland"

27-05-2018 19:15
32

De kans dat Bilal Basacikoglu na de zomer nog bij Feyenoord speelt lijkt erg klein. De 23-jarige aanvaller is derde of vierde keus bij de Rotterdammers en wil meer gaan spelen. Na de afscheidswedstrijd van Dirk Kuyt praat Basacikoglu met VoetbalPrimeur.

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

"Toen ik klein was keek ik naar dat soort voetballers", aldus Basacikoglu, die Edwin van der Sar passeerde met een fraai schot, over Kuyt. "Filmpjes op YouTube natuurlijk, afstandsschoten... Er waren nog spelers van Liverpool waar ik naar keek toen Dirk er nog speelde. Eigenlijk moet ik nog even goed beseffen hoe vet dit is."

Meer speelminuten
Het is niet uitgesloten dat de Kuyt-testimonial het laatste optreden was van Basacikoglu in De Kuip. "Ik heb ook aangegeven dat ik meer wil spelen. Ik moet meer spelen om fit te worden. Ik speelde om de zes wedstrijden misschien twintig minuten. Dan word je niet fit."

"In die paar minuten kan je niet het uiterste uit jezelf halen. Het kan wel, als je een goede dag hebt, maar je lichaam is niet fit. Je lichaam moet als voetballer tien wedstrijden achter elkaar spelen, zodat je echt topfit bent. Dat ben ik op dit moment niet en ik wil gewoon spelen. Waar dat zal zijn, dat zullen we wel zien.’’

Besiktas 
Onlangs werd Basacikoglu gelinkt aan een transfer naar Turkije. Besiktas zou in de markt zijn. Hij weet nog niet waar hij deze zomer belandt. "Het liefst in het buitenland, maar je weet nooit wat er gebeurt. Ik sluit niks uit." Op de vraag of hij al heeft gesproken met Besiktas, reageert Basacikoglu grijnzend: "Daar doe ik liever geen uitspraken over."