Belangrijke Oranje-optie voor Koeman: 'Ik heb een goed seizoen achter de rug'

Belangrijke Oranje-optie voor Koeman: 'Ik heb een goed seizoen achter de rug'

28-05-2018 13:21
35

Davy Pröpper weet niet of hij de nieuwe verdedigende middenvelder van het Nederlands elftal is. In die rol maakte de middenvelder van Brighton & Hove Albion indruk tijdens de oefeninterland tegen Portugal (0-3 zege).

"Vooral in de eerste helft ging het wel lekker", erkent Pröpper in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar de bondscoach heeft natuurlijk meerdere opties." Oranje-bondscoach Ronald Koeman gebruikt de eerste vier wedstrijden van Oranje onder zijn leiding als leidraad voor de komende periode, waarin het Nederlands elftal zal deelnemen aan de Nations Cup. "Dan is zo'n wedstrijd tegen Portugal natuurlijk mooi meegenomen. Ik mag ook zeggen dat ik een goed seizoen achter de rug heb."

Bij Brighton speelde Pröpper vrijwel het hele seizoen als controlerende middenvelder. "Ik denk dat ik nog steeds op alle posities van het middenveld kan spelen", stelt de tienvoudig international. "Maar het ging er ons om niet te degraderen uit de Premier League. Dan speel je niet vaak met een nummer tien. We hadden niet altijd de bal en daarom kon ik op deze positie waarschijnlijk van meer waarde zijn dan in een aanvallende rol. (...) Dat gaat me aardig af, maar daardoor heb ik ook voor het eerst in een hele competitie niet voor mijn club gescoord. En scoren is toch ook wel lekker."