VVV slaat toe en legt transfervrije PSV'er definitief vast: 'Geweldige aanwinst'

VVV slaat toe en legt transfervrije PSV'er definitief vast: 'Geweldige aanwinst'

28-05-2018 15:50
32

VVV-Venlo heeft Damian van Bruggen definitief overgenomen van PSV, meldt de club maandag op zijn website. De 22-jarige verdediger, die ook inzetbaar is op het middenveld, speelde het afgelopen seizoen al op huurbasis voor de Limburgers.

In de Eredivisie kwam Van Bruggen tot 26 wedstrijden en twee doelpunten. PSV maakte onlangs al bekend de optie in zijn aflopende contract niet te zullen lichten. VVV wilde wel graag met hem verder en heeft nu beet. Van Bruggen tekent een contract voor twee seizoenen, met de optie voor een derde jaar.

"Daar sprak al meteen veel vertrouwen uit. En ik heb zelf ook een heel prettig gevoel bij deze club en deze spelersgroep. Bovendien had ik wel behoefte aan een stukje vastigheid, dus ik ben dik tevreden met mijn nieuwe contract bij VVV-Venlo", zegt Van Bruggen, die in de zomer van 2016 werd vastgelegd bij PSV, nadat hij moest vertrekken bij Ajax.

VVV is in zij nopjes met het vastleggen van de mandekker. "Damian heeft het afgelopen seizoen laten zien een geweldige aanwinst voor ons te zijn. We zijn dan ook blij dat we hem voor meerdere seizoenen vast hebben kunnen leggen", laat manager voetbal Stan Valckx weten.

Eerder slaagde VVV er al in om het contract van steunpilaar Nils Röseler te verlengen. Ook doelman Lars Unnerstall staat komend seizoen nog onder de lat in Venlo. Hij wordt gehuurd van PSV. VVV hoopt ook spits Lammers nog van de Eindhovenaren te huren.