Update: Van Leeuwen zaait twijfel: Ik kan het niet met zekerheid zeggen

Update: Van Leeuwen zaait twijfel: "Ik kan het niet met zekerheid zeggen"

29-05-2018 09:03
14

FC Twente werkt achter de schermen hard aan een terugkeer van Ted van Leeuwen. Hij was van juni 2015 tot oktober 2016 al als technisch manager actief in Enschede en verkaste toen naar het Deense Esbjerg.

Die club dwong recent onder coach John Lammers promotie naar het hoogste niveau af. Ondanks het sportieve succes staat Esbjerg ervoor open om Van Leeuwen terug te laten keren naar Nederland, meldt De Telegraaf. Bronnen rond de Deense club rekenen op een spoedig vertrek van de Nederlander.

Wedden

Meer odds

Aanvankelijk was Fred Rutten de droomkandidaat van FC Twente, maar hij had zijn woord al gegeven aan Maccabi Haifa. Wel is Rutten toegetreden tot de raad van commissarissen, zodat hij op de achtergrond toch invloed kan uitoefenen. Vanuit dat oogpunt is het gunstig dat Rutten en Van Leeuwen een goede relatie onderhouden vanuit hun gezamenlijke tijd bij Vitesse.

Van Leeuwen is ook een goede bekende van Marino Pusic, die lijkt aan te mogen blijven als hoofdtrainer. Hij was degene die hem in 2015 naar de Tukkers haalde als assistent van René Hake.

Update 09.03: Van Leeuwen blijft in gesprek met het Deense JydskeVestKysten schimmig over zijn toekomstplannen. Of hij ook komend seizoen actief is bij Esbjerg, laat Van Leeuwen in het midden. "Misschien. Ik kan het niet met zekerheid zeggen. Je weet nooit wat er gebeurt in de voetballerij", zegt hij.