'Raiola vertegenwoordigt ook Ziyech in schaakspel tussen Roma en Ajax'

'Raiola vertegenwoordigt ook Ziyech in schaakspel tussen Roma en Ajax'

29-05-2018 21:47
95

Volgens geruchtenmedium Calciomercato heeft Mino Raiola de opdracht gekregen om Justin Kluivert én Hakim Ziyech aan AS Roma te bezorgen voor een totaalbedrag van veertig miljoen euro. Of dat gaat lukken, is de vraag.

Zowel Kluivert als Ziyech staat hoog op het verlanglijstje van Roma, zo is door Italiaanse en Nederlandse media al gemeld. De Serie A-club is met Ajax aan het onderhandelen over beide spelers, maar heeft volgens Calciomercato Raiola ingezet als tussenpersoon. De zaakwaarnemer uit Haarlem heeft de opdracht gekregen om te bemiddelen en beide spelers voor veertig miljoen weg te halen uit Amsterdam.

De kans dat Raiola daarin slaagt, lijkt klein. Naar verluidt wil Ajax twintig miljoen euro voor Kluivert, die nog maar een eenjarig contract heeft, en dertig miljoen voor Ziyech. Roma probeert via Raiola tien miljoen euro van de prijs af te snoepen. Ziyech heeft nog een driejarig contract in Amsterdam.

Het is niet duidelijk of Raiola ook de zaakwaarnemer is van Ziyech. Calciomercato meldt in ieder geval wel dat de Haarlemmer bij deze transfers als tussenpersoon moet dienen. Raiola dient ook als adviseur van Matthijs de Ligt. Calciomercato linkte Kluivert in een vroeg stadium al aan Roma. Ook Voetbal International meldde recentelijk dat Roma aast op zowel Kluivert als Ziyech.