'Feyenoord was geen optie. Mijn ouders hadden een voorkeur voor PSV, ik voor Ajax'

'Feyenoord was geen optie. Mijn ouders hadden een voorkeur voor PSV, ik voor Ajax'

30-05-2018 07:15
94

Perr Schuurs werd dit seizoen geconfronteerd met een luxeprobleem van ongekende omvang. De achttienjarige centrale verdediger speelde zich als aanvoerder van Fortuna Sittard in de kijker van Ajax, Feyenoord en PSV.

Feyenoord viel als eerste af. "Als je daar niet in het eerste speelt, kun je één keer in de drie weken met de beloften op maandagmiddag spelen. Dat was geen optie", vertelt Schuurs aan Voetbal International. "Bij Ajax en PSV heb je de Jong-teams in de Jupiler League. Niet dat ik ervan uitga dat ik daar ga spelen, maar het is beter het als achtervang te hebben."

Schuurs koos uiteindelijk voor Ajax, hoewel zijn omgeving meer zag zitten in een overstap naar Eindhoven. "Ik heb met Kevin Hofland en Mark van Bommel gesproken over PSV. Zij zijn ook van Fortuna naar PSV gegaan. Mijn ouders hadden een voorkeur voor PSV, ik voor Ajax." De Limburger voelde dat hij als jonge speler meer kansen zou krijgen bij Ajax. "Leeftijd lijkt er niet toe te doen daar. Als je een kans verdient, krijg je hem. Je kunt de stap daar sneller maken. (...) Dat is toch een verschil met PSV. Kijk naar Armando Obispo. Die is echt goed genoeg om te spelen in PSV 1 in mijn ogen, maar hij moet geduld hebben."