Emmen wil eerste aanwinst uit Groningen halen en staakt gesprekken met keeper

Emmen wil eerste aanwinst uit Groningen halen en staakt gesprekken met keeper

30-05-2018 10:48
23

Eredivsie-debutant FC Emmen is met Yoëll van Nieff in gesprek over een transfer naar Drenthe, meldt Voetbal International. De 24-jarige linkspoot staat momenteel nog onder contract bij FC Groningen, maar gaat de club deze zomer transfervrij verlaten.

Van Nieff stond al langere tijd in de belangstelling van NAC Breda en Willem II, maar kan in Emmen samenwerken met een oude bekende: hoofdtrainer Dick Lukkien heeft een verleden als assistent-trainer in Groningen en heeft in die hoedanigheid al met Van Nieff gewerkt. Technisch manager Jan Korte bevestigt tegenover VI dat de linkspoot met zijn Eredivsie-ervaring een welkome versterking zou zijn voor FC Emmen.

De club is verder nog op zoek naar een linksbuiten en een spits, maar moet wellicht ook aan een nieuwe doelman denken. Dennis Telgenkamp beschikt over een aflopende verbintenis en beide partijen hebben de contractbesprekingen tijdelijk stilgelegd. "We kijken wel om ons heen. Het zou kunnen dat we later weer met Dennis gaan praten", houdt Korte zich op de vlakte. Steunpilaar Jeroen Veldmate loopt eveneens uit zijn contract, maar lijkt wél aan de Oude Meerdijk te blijven. "Dat gaat de goede kant op."