'KNVB praat met 'treurige erfenis' over beëindiging van contract'

'KNVB praat met 'treurige erfenis' over beëindiging van contract'

31-05-2018 06:53
33

De KNVB is met Peter Blangé in gesprek over de beëindiging van zijn contract. De prestatie- en innovatiemanager (PIM) heeft zijn langste tijd gehad in Zeist, schrijft De Telegraaf donderdag.

Blangé werd door voormalig technisch directeur Hans van Breukelen binnengehaald, maar is volgens de ochtendkrant nooit geaccepteerd bij de KNVB. Blangé werd aangesteld om de KNVB, coaches en clubs te voorzien van innovatieve en wetenschappelijke inzichten. Het is de voormalig volleybalcoach (52) nooit gelukt om indruk te maken in Zeist.

'Een rapport dat er meer voorzetten van rechts komen dan van links, is het enige dat de afgelopen zestien maanden vanuit Zeist is vernomen van Blangé', schrijft De Telegraaf. 'Treurige erfenis van Van Breukelen nu grotendeels opgeruimd', aldus de krant verder.

De KNVB is met Blangé in gesprek om zijn contract, dat nog loopt tot 1 januari 2019, te verbreken. De voetbalbond wil hem drie maandsalarissen meegeven, maar Blangé zelf wil dat de KNVB voldoet aan alle financiële verplichtingen tot het einde van het contract. Daarover zijn de partijen nog met elkaar in gesprek. Naar verluidt verdient Blangé 250.000 euro per jaar.

De Telegraaf schrijft dat Blangé sinds zijn aanstelling begin februari 2017 nooit geaccepteerd is binnen de KNVB. Zijn komst werd er doorgedrukt door Van Breukelen. De bondscoaches Danny Blind, Dick Advocaat en Ronald Koeman lieten weten dat er voor Blangé geen rol was weggelegd bij Oranje. Zelf reageert Blangé: "Ik kan het niet bevestigen noch ontkrachten. Ik heb nog een arbeidscontract met de KNVB en doe zolang mijn werk."