Update: Heracles trekt aan het langste eind en legt Almere City-revelatie vast

Update: Heracles trekt aan het langste eind en legt Almere City-revelatie vast

31-05-2018 11:28
37

Heracles Almelo is erin geslaagd om Silvester van der Water vast te leggen. De 21-jarige aanvaller komt over van Almere City FC, melden TC Tubantia en Omroep Flevoland.

Van der Water tekent donderdagmiddag een contract voor drie seizoenen bij Heracles. De rappe buitenspeler maakte in 2016 zijn debuut voor Almere, nadat hij twee seizoenen in de jeugdopleiding had gespeeld. Vorig seizoen veroverde hij al een basisplaats, maar vooral dit seizoen maakte Van der Water veel indruk.

Wedden

Meer odds

In 31 optredens in de Eerste Divisie was Van der Water goed voor vijftien treffers en acht assists. Hij onthulde eerder al dat diverse Eredivisie-clubs hem op de radar hadden. De keuze is dus gevallen op Heracles. De aanvaller had nog een contract tot medio 2019 bij Almere, dat daardoor een transfersom ontvangt.

Voor de Almelose club is Van der Water de derde aanwinst na de Duitse doelman Janis Blaswich (Borussia Mönchengladbach) en de Duitse verdediger Maximilian Rossmann (Sf Lotte). Bovendien staat er met Frank Wormuth komend seizoen een Duitse trainer aan het roer.

Update 11.28 uur: Heracles heeft de komst van Van der Water bevestigd. "Met Silvester hebben we onze eerste aanvallende versterking voor komend seizoen binnen. Wij zijn trots dat hij voor Heracles Almelo heeft gekozen. Silvester kan terugkijken op een goed seizoen bij Almere City FC en heeft zich nadrukkelijk geprofileerd tijdens de play-offs", reageert technisch manager Mark-Jan Fledderus.