Vers gerucht over De Ligt: Juventus ziet in Ajacied partner van Chiellini

Vers gerucht over De Ligt: Juventus ziet in Ajacied partner van Chiellini

31-05-2018 16:18
83

Een nieuwe dag, een nieuw gerucht rond Matthijs de Ligt. De achttienjarige verdediger van Ajax wordt donderdag gelinkt aan Juventus, dat op zoek is naar een opvolger van Medhi Benatia.

Het Italiaanse Tuttosport meldt dat De Ligt een belangrijke kandidaat is om deze zomer naar Juventus te komen. De kampioen van Italië is op zoek naar een opvolger van Benatia, die niet helemaal voldoet en in de belangstelling staat van Olympique Marseille en Arsenal. Na het WK lijkt de Marokkaanse stopper te vertrekken.

De naam van De Ligt prijkt naar verluidt bovenaan de schaduwlijst van Juventus. Omdat de clubleiding een goede band heeft met zaakwaarnemer Mino Raiola, is een deal volgens Tuttosport niet ondenkbaar. De Ligt wordt ook in verband gebracht met FC Barcelona, Borussia Dortmund, Bayern München, Manchester City en Tottenham Hotspur.

Naast De Ligt zou Juventus ook in de markt zijn voor Diego Godin (Atlético Madrid) en Alessio Romagnoli (AC Milan). De Ajacied moet een bedrag tussen de veertig en zestig miljoen euro kosten. Mocht hij de overstap naar Juventus maken, dan komt De Ligt naast Giorgio Chiellini te staan.