Ajax kondigt dubbel trainingskamp aan in voorbereiding op Europese voorrondes

Ajax kondigt dubbel trainingskamp aan in voorbereiding op Europese voorrondes

31-05-2018 21:16
52

Ajax heeft twee extra zomerse trainingskampen ingepland. De Amsterdammers gaan in juni naar Duitsland en zoeken in juli hun toevlucht tot Engeland, laten ze donderdagavond weten via de officiële kanalen.

De nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen hoopt zich op die manier optimaal voor te bereiden op de voorronde van de Champions League. Op maandag 25 juni, precies een week na de eerste training van het nieuwe seizoen, reist de selectie van trainer Erik ten Hag af naar het Duitse Klosterpforte. Dit trainingskamp duurt tot 30 juni, wanneer de Amsterdammers waarschijnlijk een oefenwedstrijd tegen een nog onbekende tegenstander gaan spelen. Hierbij zullen in ieder geval geen toeschouwers welkom zijn, zo hebben de Duitse autoriteiten al besloten.

Op 7 juli worden in eigen land twee oefenduels afgewerkt: het Deense FC Nordsjaelland en het Roemeense Steaua Boekarest zijn de tegenstanders van Ajax. Tussen 14 en 20 juli zijn de Amsterdammers te vinden in het Engelse Birmingham, waar de laatste voorbereidingen op de Champions League-voorrondes worden afgewerkt. De eerste Europese wedstrijd voor Ajax staat gepland voor dinsdag 24 of woensdag 25 juli.