De Boer lovend over debutant: 'Dit vind ik mooi, hij gooit alle agressie erin'

De Boer lovend over debutant: 'Dit vind ik mooi, hij gooit alle agressie erin'

01-06-2018 09:45
31

Ruud Vormer maakte donderdag een sterke indruk tijdens zijn debuut voor het Nederlands elftal. De invalbeurt van de dertigjarige middenvelder tegen Slowakije (1-1) kon ook Ronald de Boer bekoren.

"Hij heeft diepgang. Bij de schietkans van Promes zorgde hij al voor de onderschepping. Hij gooit alle agressie erin. Zo van: 'Die bal win ik. Jij gaat niet met die bal vandoor'. Hij heeft een goede pass en probeert meteen de diepte te zoeken", zegt De Boer bij FOX Sports.

De analist licht een indrukwekkende actie van Vormer eruit. Na ruim een uur trok de Club Brugge-aanvoerder een sprint van zo'n tachtig meter om voor het doel op te duiken. "Dit vind ik mooi. Die bereidheid, de wil om erbij te zijn. Niet in het begin van de fase gokken: 'Jongens, zoek het maar uit'. De pass die hij kreeg (van Promes, red.) was echter net te hard zodat hij niet kon scoren. Ik had het hem wel gegund."

De Boer is blij dat de ervaren Vormer is opgeroepen voor Oranje. "We vergeten allemaal dat hij goed speelt bij Club Brugge. Toch geen slechte club in België. Hij is daar aanvoerder en neemt de ploeg op sleeptouw. Hij doet dat daar al een paar jaar."

Lees ook'Ik heb de mannen bedankt in de kleedkamer. Ik kan het natuurlijk niet alleen hè?'