Sceptische Stevens geeft toch weer advies: 'Wilde Anelka op plek van Harm zetten'

Sceptische Stevens geeft toch weer advies: 'Wilde Anelka op plek van Harm zetten'

01-06-2018 18:00
22

Huub Stevens trok zich begin maart terug als adviseur van Roda JC omdat hij zich niet serieus genomen voelde, maar inmiddels zoekt hij weer 'gewoon' mee naar reddingsboeien voor de Limburgse degradant. Dat laat hij zelf weten.

Stevens zou technisch directeur Harm van Veldhoven en hoofdscout Toine van Mierlo vorige week ontvangen voor overleg, maar die afspraak werd op het laatste moment geannuleerd. "Nu praten zou zinloos zijn, omdat het plaatje voor komend seizoen nog totaal onduidelijk is", zegt Stevens tegen Voetbal International. Hij maakt zich 'grote zorgen' over Roda.

"Gezien de concurrentie in de Eerste Divisie moet de club zo snel mogelijk vooruit", aldus de voormalig oefenmeester. "Te veel mensen hebben zich de laatste jaren beziggehouden met zaken waarvan ze niet genoeg verstand hebben. En dan doel ik vooral op het voetbalgebeuren. Kijk alleen al naar de keuzes op transfergebied gemaakt zijn. De aanstelling van Harm van Veldhoven als technisch directeur vorig jaar was een goede zaak, maar eigenlijk veel te laat."

Veel mensen in Kerkrade vestigen hun hoop nog altijd op investeerder Aleksei Korotaev. Stevens is sceptisch. "Prima, als hij miljoenen wil neerleggen en zich verder buiten het technische verhaal houdt. Daar geloof ik eerlijk gezegd niet in. Hij had Nicolas Anelka op de plek van Harm willen neerzetten, maar die heeft andere contacten dan nodig zijn voor Roda."

"Leuk hoor, goede relaties met de Italiaanse top, maar denk je nou echt dat je een speler van Juventus naar Kerkrade haalt?", besluit Stevens.