Koeman geeft deel opstelling prijs: 'Die twee kunnen we goed gebruiken'

Koeman geeft deel opstelling prijs: 'Die twee kunnen we goed gebruiken'

Gepubliceerd: vrijdag 1 juni 2018 om 19:47vr 01-06-2018 om 19:47

Het Nederlands elftal is na het 1-1 gelijkspel tegen Slowakije doorgereisd naar Turijn. Daar bereidt de equipe van bondscoach Ronald Koeman zich voor op de oefeninterland tegen Italië van maandag.

Koeman blikte ook nog terug op het optreden in Trnava. "We weten nu hoe het niet moet. Ik was niet blij met onze eerste helft, maar ergens hoeft het niet verkeerd te zijn dat je dit meemaakt na het optimisme van maart tegen Portugal. Toen kwamen we vroeg 1-0 voor en ging het als vanzelf lopen", zegt Koeman, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Nu kom je vroeg 1-0 achter en bleek niemand in staat de boel te repareren. Pas in de rust zijn zaken omgezet en ging het draaien. Ik vind dat spelers dat zelf al eerder op het veld moeten kunnen doen."

Koeman gaat tegen Italië opnieuw rouleren in zijn opstelling. In het stadion van Juventus staat Jasper Cillessen onder de lat. Hij lost, zoals aangekondigd, Jeroen Zoet af. "Ik redeneer gewoon: als je ze vooraf had gevraagd wat ze in maart de mooiste wedstrijd vonden, dan hadden ze Engeland gezegd. En nu zal dat Italië zijn. Nou, Zoet stond op doel tegen Engeland, nu Cillessen tegen Italië."

Ook verliezend Champions League-finalisten Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum staan aan de aftrap. "Die twee kunnen we zeker goed gebruiken tegen Italië. Of ik ook voor Ryan Babel kies in de spits naast Memphis Depay? Ja, dat zou ook goed kunnen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Italië - Nederland?

Winst Italië
36%
Winst Nederland
40%
Gelijkspel
24%
(3618 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws