Avonturier Moniz voor de elfde keer naar het buitenland: Mooie uitdaging

Avonturier Moniz voor de elfde keer naar het buitenland: "Mooie uitdaging"

02-06-2018 17:38
14

Ricardo Moniz gaat weer aan de slag in het buitenland. De oud-trainer van onder meer FC Eindhoven is aangesteld bij het Slowaakse AS Trencin van clubeigenaar Tscheu La Ling.

De Slowaken hebben het nieuws bevestigd via de eigen website. "Wat de doorslag heeft gegeven, is dat Ricardo al een paar maanden hier heeft doorgebracht", vertelt directeur Robert Rybnicek over zijn nieuwe trainer. "Hij heeft in die periode een hoop geleerd over hoe deze club in elkaar zit. Nu kunnen wij samen een mooie uitdaging aangaan." Moniz komt in Trencin vier Nederlanders tegen: Joey Sleegers, Philippe van Arnhem, Desley Ubbink en Ashraf El Mahdioui.

Voor Moniz is het alweer zijn elfde buitenlandse avontuur. De geboren Rotterdammer was eerder werkzaam in Zwitserland, Engeland, Duitsland, de Verenigde Staten, Brazilië, Oostenrijk, Ghana, Hongarije, Polen en Denemarken. De afgelopen jaren was hij onder meer hoofdtrainer bij Hamburger SV, Notts County en Red Bull Salzburg. Zijn laatste club was het Deense Randers FC, waar hij in januari vertrok.