Oostenrijk zorgt voor stuntje en verziekt rentree van Neuer onder Duitse lat

Oostenrijk zorgt voor stuntje en verziekt rentree van Neuer onder Duitse lat

02-06-2018 21:32
33

Duitsland is zaterdagavond onderuit gegaan tegen Oostenrijk. Het oefenduel tussen beide landen in Klagenfurt eindigde in 2-1. Bijzonder aan de wedstrijd was de rentree van Manuel Neuer. De goalie van Die Mannschaft speelde zijn eerste officiële wedstrijd sinds september 2017. 

De 32-jarige sterspeler van Bayern München was bijna tien maanden uit de roulatie vanwege een hardnekkige blessure. Bondscoach Joachim Löw is er echter van overtuigd dat Neuer wedstrijdfit is voordat het WK in Rusland begint - en dus voegde hij de routinier gewoon toe aan zijn selectie. Zaterdag stond Neuer voor de eerste keer sinds lange tijd weer onder de lat bij de nationale ploeg. 

Het oefenduel met Oostenrijk begon vanwege noodweer anderhalf uur later dan gepland. Al vroeg in de wedstrijd kwam Duitsland op voorsprong via Mesut Özil. Hij profiteerde van defensief geklungel. Na de pauze ging het mis voor de regerend wereldkampioen. Eerst pegelde Martin Hinteregger fantastisch binnen en in de 69e minuut werd het zelfs 2-1. Alessandro Schopf haalde de trekker over. De laatste zege van Oostenrijk op Duitsland dateerde van 1986. 

Aanstaande vrijdag speelt de ploeg van Löw nog een oefeninterland tegen Saudi-Arabië. Dat is de laatste test voordat het echte werk begint in Rusland. Duitsland speelt op zaterdag 17 juni het eerste groepsduel tegen Mexico. Daarna volgen nog wedstrijden tegen Zweden en Zuid-Korea.