'Bale gelinkt aan toptransfer en weeksalaris van 570.000 euro'

'Bale gelinkt aan toptransfer en weeksalaris van 570.000 euro'

03-06-2018 09:19
28

Manchester United lijkt serieus in de markt te zijn voor Gareth Bale. De Premier League-club is bereid om van de Welshmen de bestbetaalde speler te maken.

Dat meldt The Times, dat doorgaans goed ingevoerd is. United ziet in Bale een speler die voorin kan spelen met Romelu Lukaku en Alexis Sanchez, die momenteel de duurste speler van de United-selectie is. De transfersom wordt ingeschat op 97 miljoen euro. Mocht United akkoord gaan met de salariseisen van Bale, dan is hij automatisch de duurste speler op Old Trafford.

Wedden

Meer odds

Bale zou bij United 570.000 euro per week kunnen gaan verdienen, meldt The Times. De linkspoot kan een vorstelijk vast salaris opstrijken en daarnaast een extra zakcentje verdienen met prestatiebonussen en portretrechten. The Times schat in dat Bale daarom op weekbasis 570.000 euro zou kunnen verdienen, een bedrag dat United bereid is te betalen.

United-voorzitter Ed Woodward is al een tijdje bezig om het salarisplafond te verhogen voor spelers een die een hoge commerciële waarde vertegenwoordigen. De club zou bijvoorbeeld door de verkoop van merchandising veel geld kunnen verdienen aan de transfer van Bale.