Familie Nouri stelt Ajax aansprakelijk en stapt naar arbitragecommissie KNVB

Familie Nouri stelt Ajax aansprakelijk en stapt naar arbitragecommissie KNVB

Gepubliceerd: maandag 4 juni 2018 om 08:14ma 04-06-2018 om 08:14

De zaak rond Abdelhak Nouri wordt verplaatst naar de arbitragecommissie van de KNVB. De familie en Ajax worden het niet eens over de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor de gebeurtenissen op 8 juli 2017, toen Nouri instortte tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. De 21-jarige voetballer heeft ernstige en blijvende hersenschade.

De familie Nouri meldt in een statement dat letselschade-advocaten 'overtuigend inzichtelijk' hebben gemaakt dat Appie op het veld in Oostenrijk niet de juiste zorg heeft gekregen. 'De resultaten van dit onderzoek stemmen zeer droevig. Niet alleen leeft de familie nu bijna een jaar met de ernstige gevolgen over de collaps van Abdelhak, zij moeten nu ook leven met de wetenschap dat deze gevolgen hoogstwaarschijnlijk hadden kunnen worden voorkomen indien op een juiste en adequate wijze zou zijn ingegrepen', klinkt het.

'De familie heeft de afgelopen periode getracht om in overleg met Ajax te komen tot een oplossing waarin de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid door Ajax zou worden erkend. Helaas heeft Ajax iedere aansprakelijkheid van de hand gewezen en stellen zij zich op het standpunt dat de verleende zorg wel toereikend en adequaat is geweest. Dit maakt ieder verder overleg zinloos nu juist de erkenning van verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor het leed dat Abdelhak is aangedaan een uitdrukkelijke voorwaarde is voor de familie.'

De familie Nouri stapt nu samen met haar advocaat naar de arbitragecommissie. 'In de ogen van de familie dient het aanspannen van de procedure bij de arbitragecommissie niet alleen de belangen van Abdelhak Nouri, maar is de gehele voetbalwereld - en met name de spelers van Ajax - gebaat bij een duidelijke uitspraak over de gang van zaken.'

Het is onbekend wanneer de zaak zal dienen. De familie wacht verder de procedure voor de arbitragecommissie af. In de tussentijd zullen geen nadere mededelingen worden gedaan. De media wordt verzocht geen contact met de familie op te nemen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws