De Ligt: 'Dan moet ik alles eens op een rijtje zetten en een beslissing nemen'

De Ligt: 'Dan moet ik alles eens op een rijtje zetten en een beslissing nemen'

05-06-2018 07:34
29

Matthijs de Ligt werd na afloop van de oefeninterland tussen Nederland en Italië het hemd van het lijf gevraagd over een transfer naar Juventus. De Ajax-verdediger liet de Italiaanse verslaggevers weten dat hij de Oude Dame een mooie club vindt.

De Ligt kan daardoor wel invullen hoe de krantenkoppen eruit zullen zien. "Ach, ze schrijven maar wat ze willen", lacht hij tegenover het ANP. "Dat doen ze waarschijnlijk toch wel." Hij kent de verhalen over de belangstelling van FC Barcelona, Bayern München, Manchester City, Tottenham Hotspur en Juve, die vijftig miljoen voor hem willen betalen. "Maar ik weet ook wat ik moet geloven."

Het staat wel vast dat de achttienjarige mandekker zijn tot medio 2021 lopende contract bij Ajax niet gaat uitdienen. "Ik vind het mooi om mij iedere week met topvoetballers te meten", bekent De Ligt, al denkt hij niet dat hij is uitgeleerd bij Ajax. "Ik denk dat ik me daar ook nog kan ontwikkelen", luidt het diplomatieke antwoord. "Dat zou in theorie zelfs bij Jong Ajax kunnen."

De Ligt heeft nog niet nagedacht over de optie dat hij tekent bij een topclub en zich vervolgens nog een jaar aan Ajax laat verhuren. "Want dat is volgens mij nu niet echt aan de orde." Bang dat hij bij een topclub op de bank belandt, is hij niet. "Als ik volgend seizoen of het jaar daarna naar een buitenlandse club ga, dan heb ik ook niet de garantie dat ik ga spelen."

"Ik ga nu op vakantie en dan moet ik alles maar eens op een rijtje zetten en een beslissing nemen", besluit De Ligt.