'Löw wil Duitse selectie te vriend houden en laat 'arrogante stoorzender' thuis'

'Löw wil Duitse selectie te vriend houden en laat 'arrogante stoorzender' thuis'

05-06-2018 08:21
43

Leroy Sané is tot grote verrassing van vele voetbalvolgers niet in de WK-selectie van Duitsland opgenomen. Bondscoach Jocahim Löw vreesde naar verluidt dat de revelatie van Manchester City met zijn gedrag als stoorzender binnen Die Mannschaft zou fungeren.

Volgens The Sun zijn Löw en de medespelers van Sané geschrokken van de manier waarop de 22-jarige spelmaker zich gedraagt. Sané heeft een geweldig seizoen achter de rug in Manchester, waarin hij werd uitgeroepen tot PFA Young Player of the Year, en zou zich sindsdien arroganter dan gewoonlijk hebben gedragen in het Duitse trainingskamp. Bovendien liet hij een matige indruk achter in het verloren oefenduel met Oostenrijk. Naar verluidt moest Löw de spelmaker wel thuislaten, omdat hij anders de overige selectiespelers tegen zich in het harnas zou jagen.

Wedden

Meer odds

Maandag liet de bondscoach nog weten dat het niet selecteren van Sané berust op sportieve gronden. Thomas Müller, Julian Draxler, Marco Reus en Julian Brandt hebben de voorkeur gekregen boven de spelmaker van Manchester City. "Leroy is een groot talent, absoluut, en hij zal er in september absoluut weer bij zijn. Maar bij de nationale ploeg is hij nog geen gearriveerde speler. Dat heeft hier misschien een beetje de doorslag gegeven", aldus de bondscoach.

Lees ook: Löw verrast alles en iedereen: Sané valt af en gaat niet naar WK