Leegloop FC Twente gaat door: hoofd jeugdopleidingen en trainer vertrekken

Leegloop FC Twente gaat door: hoofd jeugdopleidingen en trainer vertrekken

05-06-2018 14:02
29

De leegloop bij FC Twente is nog altijd in volle gang. Tubantia en RTV Oost melden dinsdagmiddag dat Michel Jansen de club verlaat. Hij is 'per direct vrijgesteld van werk'. Jansen was de afgelopen jaren actief als hoofd jeugdopleiding bij de degradant. 

"Wij hebben een herstructurering binnen het voetbalbedrijf. Dit geldt voor de eerste selectie, de beloften, voetbalacademie en scoutingapparaat. Daar binnen past een ander profiel", zegt Evert Bleuming in gesprek met Tubantia over het vertrek van Jansen. Twente heeft het nieuws nog niet bevestigd via de officiële kanalen. 

De 52-jarige Jansen was jarenlang verbonden aan Twente. Over twee periodes had hij de leiding over de academie van FC Twente. Hij was ook nog een tijdje de stroman van trainer Alfred Schreuder, toen deze nog niet de papieren had om alleen voor de spelersgroep van Twente te staan.

Demmers
Ook Demmers moet vertrekken, meldt RTV Oost. Hij had afgelopen jaar beloftenteam Jong FC Twente onder zijn hoede. Eerder was Demmers trainer van Go Ahead Eagles. 

Twente is na de degradatie naar de Eerste Divisie gedwongen om te saneren. Afgelopen maanden kregen zeventien personeelsleden te horen dat zij vanwege noodgedwongen bezuinigingen moeten vertrekken