Transfervrije Heerenveen-goalie verkast naar Rotterdam: Goed gevoel

Transfervrije Heerenveen-goalie verkast naar Rotterdam: "Goed gevoel"

Gepubliceerd: dinsdag 5 juni 2018 om 14:09di 05-06-2018 om 14:09

Excelsior Rotterdam heeft zich versterkt met doelman Maarten de Fockert. Dat meldt de ploeg uit Kralingen op de eigen website.

De 23-jarige goalie komt transfervrij over van sc Heerenveen en tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen. De Fockert werd opgeleid door Feyenoord.

Op het digitale huis van Excelsior vertelt De Fockert hoe de transfer tot stand kwam. "Toen ik bij Jong SC Heerenveen speelde, ben ik Ronald Graafland een aantal keer tegengekomen. We hebben het toen ook wel eens gehad over een eventuele overgang. Nu die kans zich voordeed, heb ik gekozen voor Excelsior. Ik heb een goed gevoel bij de club."

De doelverdediger woont in Rotterdam en ziet Excelsior als een club die jongens een kans durft te geven. "Als je goed genoeg bent, dan speel je, maar uiteindelijk zal ik het zelf moeten laten zien."

De Fockert stond sinds 2014 onder contract bij SC Heerenveen, waar hij in zijn eerste twee jaar tweede doelman was. In het seizoen 2016-2017 werd hij verhuurd aan VVV-Venlo en afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Go Ahead Eagles.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws