Talentvolle tweeling verkoos Ajax boven Feyenoord: 'Betere club. Betere opleiding'

Talentvolle tweeling verkoos Ajax boven Feyenoord: 'Betere club. Betere opleiding'

05-06-2018 15:48
128

Jurriën en Quinten Timber komen eraan. De zestienjarige tweelingbroers werden onlangs Europees kampioen met Oranje O17 – rechtsback Jurriën scoorde zelfs in de finale - en hopen binnenkort door te breken bij Ajax.

De in Utrecht geboren tweelingbroers spelen al hun hele leven samen: op hun zesde gingen ze samen naar Feyenoord en in 2014 besloten ze om allebei naar Ajax te verhuizen. "We hebben allebei voor onszelf de knoop doorgehakt om naar Ajax te gaan", vertelt middenvelder Quinten aan de clubsite van Ajax. "Een keuze voor de betere club en jeugdopleiding. Het is fijn dat we op één lijn zaten, want we willen samenspelen zolang het kan."

De ultieme droom van de twee is om samen in het grote Oranje te spelen. "Samen in een team is ook gewoon het leukst. We krijgen elkaar altijd scherp, dat krijgt verder niemand op die manier voor elkaar. Het is makkelijk om hard naar elkaar te zijn", stelt Jurriën. Zijn zelfbewuste broer Quinten vult aan: "We horen ook vaak dat we de nieuwe broertjes De Boer zijn. Dan lachen we, maar stiekem denken we: we zijn gewoon de nieuwe Timbers."