Update: Friese amateurs laten moordenaar gaan: 'Beste voor alle partijen'

Update: Friese amateurs laten moordenaar gaan: 'Beste voor alle partijen'

Gepubliceerd: zondag 10 juni 2018 om 09:10zo 10-06-2018 om 09:10

Amateurclub VV Stânfries degradeert vrijwillig uit de vierde klasse. De club uit het Friese Appelscha moest eigenlijk een nacompetitiewedstrijd spelen tegen VV Aengwirden uit Tjalleberd, maar de spelers weigerden om aan te treden.

Dit heeft te maken met een moordzaak uit 2007, meldt Omrop Fryslân. De toen negentienjarige Tessa Klaver uit het naburige Donkerbroek werd om het leven gebracht door haar ex-vriend, die inmiddels bij Aengwirden voetbalt. Meerdere selectiespelers van Stânfries kenden Klaver en willen niet tegen de man spelen. Hierdoor degradeert de club automatisch naar de vijfde klasse, terwijl tegenstander Aengwirden de omgekeerde weg bewandelt.

De technische staf en het bestuur van Stânfries hebben begrip voor het standpunt van de spelers, laat de club weten via de eigen website. Men wil de club en de spelersgroep in bescherming nemen, klinkt het. Aengwirden laat in een reactie aan Omrop Fryslân weten dat het op de hoogte was van de moordzaak waar de betreffende speler bij betrokken was, maar dat hij na het uitzitten van zijn straf een tweede kans verdiende.

Update 10/6 9.10: De veroordeelde ex-vriend van Tessa Klaver heeft zijn laatste wedstrijd voor Aengwirden gespeeld, meldt de Friese amateurclub via de eigen website. Het clubbestuur laat weten dat deze beslissing, gezien de commotie van de voorbije dagen, het beste is voor alle partijen. 'Als bestuur van VV Aengwirden betreuren we de gang van zaken en de aandacht die het gekregen heeft voor alle betrokken partijen', meldt de club in een statement.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws