Update: Mogelijke overstap van Kluivert naar Schotse club blijkt fabeltje

Update: Mogelijke overstap van Kluivert naar Schotse club blijkt fabeltje

06-06-2018 08:15
36

Volgens Schotse media is Patrick Kluivert in beeld om hoofdtrainer te worden bij St. Mirren. De kampioen van de tweede Schotse divisie is op zoek naar een vervanger van Jack Ross, die vorige maand aan de slag ging bij het gedegradeerde Sunderland.

STV News meldt dat Kluivert binnenkort op gesprek gaat bij St. Mirren. Veel kandidaten hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in de klus, waaronder Kluivert. Veel ervaring als hoofdtrainer heeft de oud-prof niet. Hij was trainer in de jeugd van Ajax en leidde het nationale elftal van Curaçao. Recentelijk was hij technisch directeur van Paris Saint-Germain.

St. Mirren heeft meerdere kandidaten op het lijstje staan, waarvan Guti (Real Madrid) de grootste naam is. De club gaat in gesprek met geselecteerde kandidaten als de lijst met namen is teruggebracht. Kluivert heeft de eerste schifting dus al overleefd. Hij gaat binnenkort op bezoek in Schotland om te praten over de trainersklus.

Update 06/06 08.15 uur: Patrick Kluivert wordt níet de nieuwe manager van St. Mirren. De voormalig spits is niet geïnteresseerd in de functie en heeft zijn diensten ook niet aangeboden in Schotland. Dat meldt Telegraaf-reporter Mike Verweij.