Waarom ik weg ben gegaan bij Ajax? Kijk, ik was een etterbakkie

"Waarom ik weg ben gegaan bij Ajax? Kijk, ik was een etterbakkie"

Gepubliceerd: dinsdag 5 juni 2018 om 17:43di 05-06-2018 om 17:43

Yassin Ayoub vertelt over zijn vertrek bij Ajax. De middenvelder, die deze zomer de overstap maakt naar Feyenoord, geeft toe dat hij een 'etterbakkie' was en vertelt over een incident met enkele spelers.

"Waarom ik weg ben gegaan bij Ajax? Kijk, ik was een etterbakkie", vertelt Ayoub aan FunX. "Na de training kwamen we in de kleedkamer en gingen we met de lichten uit alles gooien naar elkaar. Wat er ook lag. Taart, schoenen, bidons, alles werd gegooid naar elkaar. Een dag later gebeurde precies hetzelfde. Blijkbaar had iemand een lichte hersenschudding gekregen."

Toen waren de rapen gaar, vertelt Ayoub. "We werden allemaal op het matje geroepen. Er werd gezegd: jullie worden voor twee weken geschorst en daarna gaan we kijken wat het proces gaat worden. Het leek wel de rechtbank, man. Ik was veertien, ik had geen besef."

"Toen hadden we een gesprek. Er werd gezegd dat ik en nog iemand de jongen die een lichte hersenschudding had hadden bedreigd. Daar klopte helemaal niets van. Achteraf hoorde ik dat die ouders hebben gezegd: als jullie die jongens niet wegsturen, doen wij aangifte bij de politie."

Uiteindelijk vertrok Ayoub bij Ajax. Hij kon kiezen tussen twee clubs. "Ik was overtuigd van mezelf en wilde hoe dan ook profvoetballer worden. Na Ajax waren er genoeg clubs die me wilden hebben. Ik moest kiezen tussen FC Utrecht en AZ. Mijn gevoel lag meer bij Utrecht, omdat ze meer moeite deden om me binnen te halen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws